Marinovaná vepřová panenka volume II

Jsou to bezmála dva roky, co jsem prvně marinovala prostřednictvím soli a cukru vepřevou panenku. Viz článek.


A tento recept za tu dobu prošel v mém podání proměnou. Aktuálně máme doma tři verze. Sladkou, paprikovou a pepřovou.

Ingredience:
1kg vepřové panenky od prověřeného řezníka
1kg hrubé soli
1kg třtinového cukru

drcený barevný pepř
mletý pepř

sladká papriky
pálivá papriky

skořice
kakao

Postup:
Nejtěžší na celé přípravě je připravit si maso. Očistit jej od blán. Pak už je postup jednoduchý. Já měla k dispozici tři kousky panenky na tři verze. Sůl a cukr jsem si rozdělila do tří mističek stejným dílem.
Každou panenku jsem obalila v požadové ingredienci.


Pro každou panenku jsem si připravila utěrku, na kterou jsem vysypala cukr se solí a do této směsi jsem panenku zabalila a pořádně utáhla špagátkem a dala do lednice na 14 dní.

V přípravě marinované panenky se dá experimentovat a zkoušet další a další možnosti. Mé chuťové buňky rozhodně hlasují pro paprikovou, ale na Silvestrovské párty byla skořicová za hvězdu večera :-)


 Papriková

Pepřová

Skořicová

Komentáře

  1. Skořicovou bych ochutnala ale asi by mě taky nejvíc lákala papriková.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Já a chemoterapie

Rakovina. Návštěva, která neklepe.

Jak plešounek k vlasům přišel