Marinovaná vepřová panenka volume II
Jsou to bezmála dva roky, co jsem prvně marinovala prostřednictvím soli a cukru vepřevou panenku. Viz článek.
A tento recept za tu dobu prošel v mém podání proměnou. Aktuálně máme doma tři verze. Sladkou, paprikovou a pepřovou.
Ingredience:
1kg vepřové panenky od prověřeného řezníka
1kg hrubé soli
1kg třtinového cukru
drcený barevný pepř
mletý pepř
sladká papriky
pálivá papriky
skořice
kakao
Postup:
Nejtěžší na celé přípravě je připravit si maso. Očistit jej od blán. Pak už je postup jednoduchý. Já měla k dispozici tři kousky panenky na tři verze. Sůl a cukr jsem si rozdělila do tří mističek stejným dílem.
Každou panenku jsem obalila v požadové ingredienci.
Pro každou panenku jsem si připravila utěrku, na kterou jsem vysypala cukr se solí a do této směsi jsem panenku zabalila a pořádně utáhla špagátkem a dala do lednice na 14 dní.
V přípravě marinované panenky se dá experimentovat a zkoušet další a další možnosti. Mé chuťové buňky rozhodně hlasují pro paprikovou, ale na Silvestrovské párty byla skořicová za hvězdu večera :-)
A tento recept za tu dobu prošel v mém podání proměnou. Aktuálně máme doma tři verze. Sladkou, paprikovou a pepřovou.
Ingredience:
1kg vepřové panenky od prověřeného řezníka
1kg hrubé soli
1kg třtinového cukru
drcený barevný pepř
mletý pepř
sladká papriky
pálivá papriky
skořice
kakao
Postup:
Nejtěžší na celé přípravě je připravit si maso. Očistit jej od blán. Pak už je postup jednoduchý. Já měla k dispozici tři kousky panenky na tři verze. Sůl a cukr jsem si rozdělila do tří mističek stejným dílem.
Každou panenku jsem obalila v požadové ingredienci.
Pro každou panenku jsem si připravila utěrku, na kterou jsem vysypala cukr se solí a do této směsi jsem panenku zabalila a pořádně utáhla špagátkem a dala do lednice na 14 dní.
V přípravě marinované panenky se dá experimentovat a zkoušet další a další možnosti. Mé chuťové buňky rozhodně hlasují pro paprikovou, ale na Silvestrovské párty byla skořicová za hvězdu večera :-)
Papriková
Pepřová
Skořicová
Skořicovou bych ochutnala ale asi by mě taky nejvíc lákala papriková.
OdpovědětVymazat