Ice Time - Jahody v lednu

Nene, žádné pohádky, ale pořádná dávka domácí pořádné zmrzliny z jahod.



Protože Ježíšek nadělil robotu zmrzlinovač a protože zima není tak krutá, jak by měla mít, není důvod nepotěšit chuťové buňky pořádnou porcí zmrzliny.


Ingredience:
500g jahod (zmrzlé, nebo čerstvé)
200g vysokoprocentní smetany
mletý cukr podle potřeby
eventulně 100ml plnotučného mléka

Postup:
Jahody se smetanou rozmixovat. Následně podle chuti dosladit a eventulně "rozředit" mlékem.

Výroba:
Díky zrmzlinovači je velmi jednoduchá. Dle návodu mísu na zmrzlinu vychladit v mrazáku, následně nainstalovat do robota, zapnout a směs nalít.
Během mražení je možno dodat nakrájené kousky jahod.


Jakmile má zmzlina správnou konzistenci, je možno podávat. A pokud něco zbyde, uchovat v mrazáku :-)

Komentáře

  1. Dostala si zmrzlinovač od Ježíška! To se máš a Tomáš taky :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Já a chemoterapie

Rakovina. Návštěva, která neklepe.

Jak plešounek k vlasům přišel