Ice Time - Jahody v lednu
Nene, žádné pohádky, ale pořádná dávka domácí pořádné zmrzliny z jahod.
Protože Ježíšek nadělil robotu zmrzlinovač a protože zima není tak krutá, jak by měla mít, není důvod nepotěšit chuťové buňky pořádnou porcí zmrzliny.
Ingredience:
500g jahod (zmrzlé, nebo čerstvé)
200g vysokoprocentní smetany
mletý cukr podle potřeby
eventulně 100ml plnotučného mléka
Postup:
Jahody se smetanou rozmixovat. Následně podle chuti dosladit a eventulně "rozředit" mlékem.
Výroba:
Díky zrmzlinovači je velmi jednoduchá. Dle návodu mísu na zmrzlinu vychladit v mrazáku, následně nainstalovat do robota, zapnout a směs nalít.
Během mražení je možno dodat nakrájené kousky jahod.
Jakmile má zmzlina správnou konzistenci, je možno podávat. A pokud něco zbyde, uchovat v mrazáku :-)
Protože Ježíšek nadělil robotu zmrzlinovač a protože zima není tak krutá, jak by měla mít, není důvod nepotěšit chuťové buňky pořádnou porcí zmrzliny.
Ingredience:
500g jahod (zmrzlé, nebo čerstvé)
200g vysokoprocentní smetany
mletý cukr podle potřeby
eventulně 100ml plnotučného mléka
Postup:
Jahody se smetanou rozmixovat. Následně podle chuti dosladit a eventulně "rozředit" mlékem.
Výroba:
Díky zrmzlinovači je velmi jednoduchá. Dle návodu mísu na zmrzlinu vychladit v mrazáku, následně nainstalovat do robota, zapnout a směs nalít.
Během mražení je možno dodat nakrájené kousky jahod.
Jakmile má zmzlina správnou konzistenci, je možno podávat. A pokud něco zbyde, uchovat v mrazáku :-)
Dostala si zmrzlinovač od Ježíška! To se máš a Tomáš taky :-)
OdpovědětVymazat