Zapečený lilek



  
Mám ráda lilek, nejvíce ten grilovaný.  A i když grilovací sezóna již začala, není třeba dělat lilek jen na grilu, ale dá se použít i jako základ pro zapékání.


Ingredience na 2 lilky:

2 lilky
1 kuřecí prso
hrst žampionů
cibule
vajíčko
olivový olej
parmesan
pepř
sůl

Postup:

Lilky rozpůlíme a vydlabeme lodičku. Nasolíme a necháme pustit vodu. S dostatečným předstihem, aby lilek pustil co nejvíce vody. Já si lilky připravuji 2 hodiny předem.

Cibuli nakrájet nadrobno a dozlatova osmahnout. Dát bokem do mísy.

Žampiony nakrájet na kousky a osmahnout na pánvi tak, aby pustily vodu. Dát do mísy k cibuli.

Kuře také nakrájet na kousíčky a také osmahnout a přidat do mísy k cibuli a žampionům.  Osolit a opepřit podle chuti. Přidat rozkvedlané vajíčko a nastrouhaný parmesan. Smíchat dohromady a touto směsí naplnit lodičky z lilků. Na závěr posypat nastrouhaným parmesanem.









Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Já a chemoterapie

Rakovina. Návštěva, která neklepe.

Jak plešounek k vlasům přišel