Pečená ryba v mořské soli
Během krátké dovolené u Baltu člověk jedna dvě podlehne těm skvělým rychle připraveným rybám - smažené, uzené, grilované - na milion způsobů.
Ryba, která mi tam asi chutnala nejvíc po lososu, pražma. Čas od času si ji v Makru pořídím a naposledy jsem ji zpracovala podle receptu Emanuele Ridi - Mořská ryba v mořské soli - video zde.
Recept je velmi jednoduchý, chuť masa jemná, takže jako příloha nový brambor a fazolové lusky. Že to opravdu stálo za to je z prázdných talířů jasné :-)
Ryba, která mi tam asi chutnala nejvíc po lososu, pražma. Čas od času si ji v Makru pořídím a naposledy jsem ji zpracovala podle receptu Emanuele Ridi - Mořská ryba v mořské soli - video zde.
Recept je velmi jednoduchý, chuť masa jemná, takže jako příloha nový brambor a fazolové lusky. Že to opravdu stálo za to je z prázdných talířů jasné :-)
Taky ji dělám. Sůl uchová tu rybí chuť. Výborné.
OdpovědětVymazat