Desetiminutový César salát

César salát mám ráda. Ráda si ho v restauracích dávám a dost řeším, co z čeho je připraven. Každá restaurace to má jinak. Nemusím v něm slaninu a dost často mám problém s dresingem. Ten klasický, který k tomuto salátu patří, dělají málo kde. U nás se klasicky vylepšuje.



I já mám svůj rychlý recept na César salát, bez běžného dresingu. A je hotov za 10 minut. Taková večerní rychlovka.

Ingredience na 2 porce:

Krajíc chleba nebo houska na krutonky
200g kuřecích prsíček
hlávka římského salátu
olivový olej
balsamico
parmesan
kapary
pepř
sůl

Postup:

Rozehřát troubu na 160 stupňů, nakrájet housku nebo chleba na kostičky. Dát na plech a do trouby osmahnout.

Dát pánev na sporák, rozehřát. Mezitím očistit a nakrájet kuřecí prsíčka. Jemně osolit, opepřit. Na pánev dát kapku olivového oleje a kousky masa na ní připravit.

Umýt římský salát, nakrájet a v míse smíchat s olivovým olejem a balzamicem. Přidat kapary. Naservírovat na talíř.

Nastrouhat parmesan a hlídat kuře na pánvi, aby se nepřipálilo.

Jakmile je kuře hotovo, dát kousky na salát, přidat krutonky, posypat sýrem a je možno servírovat.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Já a chemoterapie

Rakovina. Návštěva, která neklepe.

Blouznění