Kocourkov jede, ať žijí zmatení občané

Vy nemáte dva starosty? To my teda jo!

Vzpomněla jsem si na seriál Červený trpaslík a epizodu Kamila:
"Android potká androida. Z androida se stane chameleon. Android ztratí chameleona, chameleon se přemění na slizku, android získá slizku, slizka potká slizku a odejdou spolu, android ztratí slizku, chameleona i androida. Kolikrát jsme už viděli tenhle příběh?""A za to všechno viníš mě, že jo?"žasne Lister. "Samozřejmě. Bez vašich lekcí - bez banánů, filmů a hrabáčů - by se nic z toho nestalo. Vy jste naprostý a dokonalý magor!"

A tak by se dala charakterizoval i ta místní tragikomedie:

- Starostka svolá zasedání zastupitelstva k hlasování o rozpočtu na rok 2012
- Starostka zruší zasedání zastupitelstva pro omluvu větší řady zastupitelů
- Část zastupitelů se sejde a odvolá starostu a vedení a zvolí nové vedení radnice
- A zábava začíná

Kdo je po tom všem hlavou radnice? Starostka Hana Moravcová nebo starosta Ivan Liška?

Magistrát k celé věci vydal předběžné stanovisko, ke stažení zde
"Z tohoto důvodu je "Oznámení o zrušení 11. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 20, které se mělo konat v pondělí 23. ledna 2012 od 17 hodin v Kulturním centru Domeček, Votuzská 322, Horní Počernice" vydané pí. starostkou městské části Praha 30 platným právním aktem. Zasedání zastupitelstva městské části Praha 20 se proto dne 23. ledna 2012 nemohlo uskutečnit."

Na stránkách epocernice.cz je ale výklad právníka pana Matese, celý článek zde

"Lze tedy resumovat tak, že odvolaná starostka neměla předně právo a priori zrušit zasedání zastupitelstva dne 23. ledna 2012 a měla vyčkat v 17. 00, až bude zastupitelstvo případně neusnesnášení schopné, což se jak patrno nestalo. Následné jednání zastupitelstva v počtu 14 přítomných členů bylo legitimní, stejně jako opatření, které přijalo, protože se tak stalo kvalifikovanou většinou."


Kde je tedy pravda?
Mně osobně nová radnice pod vedením paní Moravcové přijde daleko více sympatická a i jako laik vidím řadu práce pro občany, kterou dělají. A o tom příště ...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Já a chemoterapie

Rakovina. Návštěva, která neklepe.

Jak plešounek k vlasům přišel